In Neteland zijn geen aanwijsbare redenen voor extra gevaar na de aanslagen in Brussel. Dat neemt niet weg dat de politiezone Neteland de komende dagen verscherpt toezicht zal houden met extra patrouilles die rijden langs scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen.

Na de aanslagen van gisteren in de luchthaven van Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel besliste het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse het dreigingsniveau in heel het land te verhogen naar niveau 4, het hoogste niveau.

Politiediensten in heel het land worden daardoor in een verhoogde staat van paraatheid gebracht.

Geen concrete dreiging

Ook de politiezone Neteland, met de gemeenten Olen, Herentals, Grobbendonk, Herenthout en Vorselaar, nam een aantal maatregelen om de veiligheid van de inwoners te verzekeren. Zo komen er extra toezichtspatrouilles. Deze richten zich onder andere op scholen, winkelcentra, bedrijventerreinen en plaatsen waar veel mensen samenkomen, ook al is er in de politiezone geen concrete dreiging naar deze plaatsen toe.

Bij grote evenementen wordt samen met gemeentebesturen en organisatoren alles in het werk gesteld om ze op een veilige manier te laten verlopen. 'Wij stellen alles in het werk om de veiligheid van de inwoners te verzekeren', lees je op de website van politiezone Neteland.